مک‌کال: طالبان با القاعده روابط نزدیکی دارند و کمک‌های بشردوستانه را می‌دزدند

مقام‌های آمریکایی می‌گویند با تسلط طالبان بر افغانستان، شهروندان آمریکا بیشتر از هر زمانی گروگان گرفته شده‌اند

به گفته مک‌کال، افزایش گروگان‌گیری‌های طالبان نتیجه مماشات دولت بایدن با این گروه است‌ــ SAUL LOEB/AFP

مایکل مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، می‌گوید طالبان، گروهی که اکنون در افغانستان حکومت می‌کنند، تروریست‌اند و به بهانه دین مردم افغانستان را سرکوب می‌کنند، از زنان سوءاستفاده می‌کنند و کمک‌های بشردوستانه را از افغان‌های گرسنه می‌دزدند. 

مک‌کال که روز سه‌شنبه ۲۳ آبان (۱۴ نوامبر) در جلسه استماع کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا برای بررسی سیاست دولت بایدن در قبال افغانستان سخن می‌گفت، تاکید کرد که با وجود گسترش روابط طالبان با گروه‌های تروریستی دیگر و گروگان‌گیری‌های فزاینده این گروه، دولت بایدن به سیاست تعامل با طالبان ادامه داده است. 

این سیاست‌مدار آمریکایی طالبان را شریک گروه‌های تروریستی از جمله القاعده و تحریک طالبان پاکستانی خواند و تصریح کرد که شبکه حقانی به رهبری سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله (کشور) کنونی طالبان، از ایمن‌الظواهری، رهبر القاعده که در کابل کشته شد، محافظت می‌کرد.

او اضافه کرد که افغانستان پس از خروج آمریکا از آن کشور به «پناهگاه امن» ترورریست‌ها تبدیل شده است. 

ایمن محمدربیع الظواهری، پزشک ۷۱ ساله و متخصص الهیات اهل مصر و رهبر القاعده، صبح یکشنبه ۳۱ ژوییه ۲۰۲۲ در بالکن ویلایی در ناحیه مرفه‌نشین شیرپور کابل، در یک حمله هوایی آمریکا هدف قرار گرفت و کشته شد. کشته شدن رهبر القاعده در قلب کابل سندی آشکار برای ادعاهای تداوم روابط تنگاتنگ طالبان با القاعده بود. با این حال آمریکا همچنان یکی از بزرگ‌ترین کمک‌کنندگان به افغانستان است و پس از خروج از این کشور، حدود ۲.۵ میلیارد دلار به افغانستان تحت کنترل طالبان کمک کرده است.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تاکید کرد که طالبان از این کمک‌ها برای منافعشان استفاده می‌کنند. او گفت: «چیزی که مرا آزار می‌دهد این است که دولت بایدن سیاست تعامل را به هر قیمتی دنبال می‌کند و نتوانسته است طالبان را بابت جنایاتشان پاسخگو کند.»

او مدعی شد که سیاست‌ دولت بایدن در قبال طالبان چنان است که انگار یک حکومت قانونی در افغانستان روی کار است. 

سیاست گروگان‌گیری طالبان

مقام‌های آمریکایی تاکید دارند که پس از خروج آمریکا از افغانستان و تسلط دوباره طالبان بر آن کشور، شهروندان آمریکا بیشتر از هر زمانی گروگان گرفته شده‌اند. مایکل مک‌کال، نماینده حزب جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا، افزایش این گروگان‌گیری‌های طالبان را نتیجه مماشات دولت بایدن با این گروه می‌داند. 

او تاکید کرد: «این گروه تروریستی چند گروگان آمریکایی در اختیار دارد. این قابل‌قبول نیست و نشان دهنده رویکرد عمیقا ضعیف این دولت از زمان کنترل طالبان بر افغانستان است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در جلسه استماع روز سه‌شنبه مجلس نمایندگان آمریکا آنا کوربت که همسرش رایان کوربت از ۱۵ ماه پیش گروگان طالبان است هم حضور داشت و از مقام‌های حکومت آمریکا خواستار رهایی همسرش شد. 

به گزارش وال‌استریت ژورنال، رایان کوربت تابستان ۲۰۲۲، درست یک سال پس از سلطه طالبان بر افغانستان، به این کشور سفر کرد و با همکار آلمانی‌اش روانه شهر شبرغان در شمال غربی افغانستان شد. طالبان کوربت را به تبلیغ مسیحیت متهم کرده‌اند؛ اتهامی که خانواده کوربت رد می‌کنند. 

اظهارات مک‌کال در مورد «دزدی» طالبان از کمک‌های بشردوستانه و گسترش روابطشان با سایر گروه‌های تروریستی هم‌زمان با گزارش جان ساپکو، بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان، بیان می‌‎شوند. 

جان ساپکو روز سه‌شنبه ۲۳ آبان (۱۴ نوامبر) در نشستی در مجلس نمایندگان آمریکا، از فساد گسترده در رژیم طالبان و سوءاستفاده مقام‌های طالبان از کمک‌های بشردوستانه آمریکا پرده برداشت و درباره خطر تبدیل شدن کمک‌های آمریکا به «منبع تغذیه تروریسم» هشدار داد.